Intervju med Mårten Hultgren, en av inspirationslärarna i 1:1 2016, som är nominerad till årets Guldäpple

Förra veckanMH_bild tog vi tempen på lärarna Pål Luthman och Victoria Naverfeldt efter deras nominering till Guldäpplet. Denna vecka går strålkastarljuset vidare mot Mårten Hultgren, ytterligare en av de totalt tretton stycken lärare från Stockholms Stad som är nominerade till årets Guldäpple. 1:1 2016-projektet hörde sig för om Mårtens syn på nomineringen och utvecklingen av digitaliserat lärande.

Mårten Hultgren är inspirationslärare i 1:1 2016 och jobbar som matematiklärare samt IT-pedagog vid Kungsholmens Gymnasium. Mårten har som nominerad lärare till Guldäpplet utmärkt sig i sitt arbete med att använda digitala verktyg inom sin undervisning.

”Framförallt handlar nomineringen till Guldäpplet om mitt arbete med digitala verktyg i matematikundervisningen. Jag arbetar sedan flera år tillbaka enligt ”Flipped Classroom” konceptet. Detta arbetssätt är mycket uppskattat bland eleverna och har fått spridning även utanför mina egna klasser på skolan” – säger Mårten Hultgren.

Inom ”Flipped Classroom” konceptet jobbar läraren ofta med webbaserade genomgångar inför lektioner, exempelvis genom film eller podcast, vilket ger mer tid och utrymme till diskussion och laborativt arbete i klassrummet under själva lektionen.

Utöver att introducera nya digitala arbetssätt tillsammans med eleverna så är även kunskapsspridningen inom arbetslagen utav stor vikt. Mårten använder sig exempelvis av inspirationsseminarier för att visa på fördelarna med digitala verktyg i undervisningen. Vid andra tillfällen kan det helt enkelt handla om att kollegor söker upp Mårten för att få hjälp eller vägledning.

I slutändan avser arbetet med digitala verktyg att bidra till elevernas måluppfyllelse. Där anser Mårten att digitala verktyg dels kan spara tid så att läraren får mer tid till själva undervisningen. Dels kan de både underlätta, variera och göra undervisningen mer intressant. ”Min upplevelse är att eleverna i högre utsträckning når sina mål med hjälp av digitala verktyg i undervisningen”, säger Mårten.

Charlotte Dingertz

Övriga nominerade lärare från Stockholms stad är:

Adam Jönsson, Sjöängsskolan
Anna Karlsson, Rålambhovsskolan
Camilla Askebäck Diaz, Södermalmsskolan
Göran Dessen, Norra Real
Helena Dalivin, Mälarhöjdens skola
Jannike Kohinoor, Mälarhöjdens skola
Lars Björklund, Thorildsplans Gymnasium
Micke Kring, Årstaskolan
Rolf Klinth, Norra Real
Åsa Colliander Celik, Mälarhöjdens skola
Pål Luthman, ESS-gymnasiet
Victoria Naverfeldt, ESS-gymnasiet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.