Andra träffen i workshopserien ”I Use IT”

dsvws22Lärarna och bibliotekarierna som deltar i samarbetet med DSV har träffats för en andra workshop som bygger på vidare på den ”framtidsverkstad” som inleddes förra gången.

Robert Ramberg och Ola Knutsson från DSV började med att presentera samman-ställningen från den ”nulägesbeskrivning” som deltagarna gjorde vid förra workshopen, där mycket kretsade kring infrastruktur och pedagogik i en dystopisk och en positiv framtidsvision.

Uppgiften för dagens träff var att i mindre grupper blicka framåt, att gå in i fantasifasen där det inte finns några begränsningar och försöka lösa de problem som formulerats tidigare. Sedan skulle lösningarna grupperas och rangordnas och en aktionsplan skrivas för hur de skulle kunna implementeras.

Det är riktigt härligt att se hur deltagarna, som kommer från olika gymnasieskolor, olika ämnesbakgrund mm., med stor entusiasm försöker att hitta lösningar på uppgifterna. Det är nätverkande på hög nivå!

Nästa workshop är i maj och då kommer arbetet med designmönster att påbörjas. Fortsättning följer…

/Alexander Köhn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.