Ett halvt ark papper – Strindberg på 30 olika språk

ett halvt ark papperHär kan du och många andra läsa August Strindbergs novell Ett halvt ark papper. Den finns att läsa på närmare 30 språk. Här på webben finns också Strindbergs handskrivna manuskript och fördjupningsmaterial.

Du kan också lyssna när Johan Rabaeus läser Ett halvt ark papper på svenska, engelska och franska. Novellen är även inläst på en mängd andra språk  av olika modersmålslärare. Texten finns också på teckenspråk med Tommy Krångh.

För lärare finns förslag till kortare eller längre arbeten med och kring Ett halvt ark papper för elever i olika åldrar. Här finns utarbetat material för en lektion, två lektioner eller för längre projekt, med fokus på ett ämne eller med ämnesintegrerat innehåll.

Klicka på länken för att komma till ”Ett halvt ark papper”

Trans

1 kommentar

  1. Malin, 2 april 2020

    Hej,
    Webbplatsen verkar inte fungera till etthalvtarkpapper.se ?
    mvh
    Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/digitala-resurser/comment-subscriptions/?srp=948&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>