Landguiden – information om världens länder

LandguidenLandguiden ger dig heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen.

Guidens statistikverktyg är mycket enkelt att använda. Här kan du jämföra länder, deras utveckling över tid och ta fram topplistor utifrån ett 60-tal parametrar.

I Kalendariet kan du läsa om det senaste som hänt i varje land, och följa utvecklingen bakåt i tiden. Det rika materialet ger dig en grund för egna analyser av händelseutvecklingen i andra länder.
Landguiden kan användas av elever i alla åldrar, från lågstadium till gymnasiet. Under fliken Om Landguiden kan du se instruktionsfilmer.Det finns även förslag på hur du kan använda Landguiden i din undervisning på högstadie- respektive gymnasienivå.

Som lärare i Stockholms stad har du fri åtkomst till tjänsten. Du kan komma åt Landguiden hemifrån om du går via Fronter eller Skolwebben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/digitala-resurser/comment-subscriptions/?srp=955&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>