Fokus på engelska och moderna språk

Bloggbild

Dags för en ny blogg här på Pedagog Stockholm! Jag och min kollega Annika arbetar som lektorer i Stockholms stad, bland annat så driver vi det ämnesdidaktiska nätverket i engelska och moderna språk inom Stockholm Teaching & Learning Studies (STLS).

Bloggen kommer att fokusera på undervisning och lärande i engelska och moderna språk. Svenskars språkkunskaper uppmärksammas då och då generellt i media. Det vi får veta är att vi är jätteduktiga på engelska och jättedåliga på andra språk. Typ. Vi som jobbar i skolan vet att verkligheten inte är lika svartvit; snarare möter vi väldigt heterogena grupper och det innebär att vi ständigt behöver utveckla och ompröva det vi gör i klassrummet.

Här kommer vi att lyfta frågor och innehåll som är relevanta och intressanta för oss språklärare. Hur bestämmer vi vad vi undervisar om och hur vi lägger upp en lektion? Vilka utmaningar brottas vi med i vår undervisning? Vad är det som utmärker god språkundervisning? Vad säger forskning om språkundervisning och -lärande? Är våra elever verkligen världsbäst på engelska? Hur kan vi göra för att lyfta skolämnet moderna språk?

Vi hoppas att ni vill följa oss här på bloggen och ser gärna att ni kommunicerar via kommentarsfältet. Vad vill ni läsa om i en blogg med Fokus på engelska och moderna språk?

/Jessica

1 kommentar

  1. helena karlson, 19 april 2016

    Välkomna med er nya blogg! Det ska bli spännande att följa er./Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.