Hola från Madrid!

Hej språklärare i stan!

Jag skriver från Madrid och en av stans bästa kommunala skolor Ramiro de Maéztu. Skolan har ett enormt utbud av språkstudier och internationella utbyten. Jag är här som koordinator för Kungsholmens gymnasium i ett Erasmus plus-projekt ”Research and Innovation at School”. Projektet handlar inte i första hand om språk, utan om att främja ett vetenskapligt förhållningssätt hos lärare och elever, men som ofta så hamnar ändå förmågan att kommunicera på olika språk i högsätet! Engelska är vår gemensamma utgångspunkt när vi koordinatorer träffas från Stockholm, Madrid, Genua, Arnheim och Berlin; vårt lingua franca, men ytterligare språk är specialkunskapen som fördjupar förståelsen och förfinar kontakten oss emellan.

Det är viktigt att arbeta för att människor i högre grad (igen) ska värdera språkkunskaper och också på avancerad nivå.

Det är viktigt att elever, föräldrar och politiker ska värdera betydelsen av språkkunskaper i högre grad än nu.

Det är viktigt för vår professionella och personliga utveckling att tala främmande språk. Vi språklärare vet det och vill gärna förmedla den insikten.

Den här bloggen och vår satsning inom staden är ett konkret och kraftfullt bidrag till en sådan utveckling.

Vi ses den 11 maj i Gamla stan!

/Annika

2 kommentarer

  1. mirtha, 20 april 2016

    Hej!
    Mitt namn är Mirtha Murillo. Vill jättegärna vara med på den här utbildningen eller träff men vill veta om den är på svenska eller engelska.

    Vänliga hälsningar
    Mirtha Murillo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.