Att hämta inspiration…..

IMG_0124

….är nödvändigt för att kunna utveckla arbetet med barnen. Tankar som ofta snurrar i mitt huvud är tex; Undrar hur barnen kommer reagera på detta? Är det meningsfullt för barnen? Vad kommer de att upptäcka? Vad kommer jag att upptäcka?

Jag hämtar min inspiration överallt!

IMG_0102 På Tekniska museet i ett rum för återhämtning och vila.

Jag sätter på mig mina inspirationsglasögon:) Jag kan sitta och leta i Pinterest efter höstmålningar för förskolan eller åka till tekniska museet och bli inspirerad till nya upptäckter. Låter den nyfikna pedagogen i mig leka och utforska. Jag signar upp mig på alla föreläsningar som verkar intressanta och utvecklande.

Ett studiebesök på en annan förskola brukar ge mycket inspiration. Se hur andra pedagoger tänker, hur de tacklar våra vanliga problem (små lokaler, för få dokumentationsväggar osv) Så ett tips är att se er om i era enheter, finns det någon förskola/ avdelning som ni kan hämta inspiration från? Dela med er av era erfarenheter till varandra!IMG_0117

Man behöver faktiskt inte uppfinna hjulet själv varje gång!

I digitaliseringsarbetet på förskolan finns det redan många pedagoger som kommit långt man hittar dem i olika bloggar och andra socialaforum. Låt dig inspireras, läs och väck den nyfikna pedagogen i dig!

Jenny och Oona

Inspiraation etsiminen…

…on tarpeellista, jotta voi kehittää lasten kanssa tehtävää työtä. Ajatuksia, joita pyörii usein päässäni, on esimerkiksi Mitenköhän lapset reagoivat tähän? Onko tämä mielekästä lapselle? Mitä he tulevat havaitsemaan? Mitä minä tulen havaitsemaan?

Minä etsin inspiraatiota joka paikasta! Laitan minun inspiraatiolasit päähän :) Minä voin etsiä Pinterestistä syysmaalauksia tai mennä tekniseen museoon ja löytää uusia ideoita. Minä annan uteliaan pedagogin itsessäni leikkiä ja tutkia. Ilmoittaudun kaikille luennoille, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Opintokäynti toiseen päiväkotiin antaa myös paljon. Silloin näkee, miten muut pedagogit ajattelevat ja miten he ratkaisevat ongelmia (pienet tilat, liian vähän dokumentaatioseiniä jne.) Yksi vinkki onkin se, että tutustuu oman yksikön tai esikoulun muihin osastoihin ja hakee sitä kautta uusia ideoita. Jakakaa teidän kokemuksia muiden kanssa! Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen joka kerta. Moni pedagogi on päässyt pitkälle työskentelyssä digitalisoinnin kanssa. Heidät löytää erilaisista blogeista ja muilta foorumeilta. Inspiroidu, lue ja herätä sinunkin utelias pedagogi itsessäsi!

/Jenny ja Oona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.