Lärarvikarier

Av någon märklig anledning är det brist på utbildade och erfarna vikarier i skolans värld. Inget ont om de som kommer. De gör sitt bästa och ibland blir det riktigt bra.

 

4 kommentarer

 1. Leo, 18 februari 2013

  Ja, jävlar vad det stämmer. Tror inte att jag har haft en enda franskavikarie som kunnat franska

 2. Maria Jernberg, 18 februari 2013

  Det är faktiskt inte klokt!

 3. Gerd, 19 februari 2013

  Häftig bild av en verklighet som drabbar barnen, i dubbel bemärkelse; skolbarnen som har rätt till kompententa lärare, ”barnet” som upphöjts till lärarvikarie och kanske inte har en aning om vad som förväntas. Hen måste ju ta alla erbjudanden om jobb för att arbetslöshets siffrorna skall se ok ut. Den allvarliga kunskapsbristen i den svenska skolan var ju en följd av den socialdemokratisk skolpolitiken sas det men vad gör de borgliga för att garantera god kvalitet på undervisningen kan man fråga.

  • Maria Jernberg, 19 februari 2013

   Ja det kan man verkligen undra. Men i Björklunds skola är varje elev sin egen lyckas smed så de kanske borde klara sig själva när läraren är sjuk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/fritidshemmets-verklighet/comment-subscriptions/?srp=101&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>