Får läraren bli sjuk?

Baserad på en helt ”overklig” händelse. Och denna helt fiktiva lärare ”vilade” i dagarna tre sen var det lättare att ”bli frisk”. (Många bittra citationstecken blev det. Men ska det behöva vara så här?)

2 kommentarer

  1. ingrid, 5 mars 2013

    Sjuknärvaro är mycket vanligt inom lärarkåren av precis den anledningen som du skriver. Uppgifterna står på rad och blir inte avverkade när en lärare är sjuk och hemma. Berget med administrativa uppgifter växer under tiden. Det händer att läraren blir uppringd under sin sjukdom för att ge uppgifter till vikarien! En lärare förväntas alltså arbeta även i sjuksängen.
    Utbildade vikarier i en pool för ett mindre antal skolor skulle inte vara fel!

    • Maria Jernberg, 20 mars 2013

      Javisst. Läraren ska trots sin sjukdom ha närvaro nog att skicka in en detaljerad planering och finnas tillgänglig. Det är inte klokt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/fritidshemmets-verklighet/comment-subscriptions/?srp=118&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>