Hur många ettor är det rimligt att man ansvarar för på eftermiddagen?

20 ettor per pedagog är tydligen rimligt. Men om man låtsas att två fristående fritids på skilda våningar är SAMMA fritids då kan man snitta. Så att det ser ut som om vi är 2,5 pedagoger på 50 små ettor. Verkligheten innebär att något av dessa två fritids har två, TVÅ pedagoger tre dagar i veckan. De dagarna gäller det att det inte händer NÅGOT utöver det vanliga. Kära små barn. Och kära små pedagoger. Vilka enorma krav vi har på oss!

10 kommentarer

 1. Björn, 26 augusti 2013

  Oj vad jag hade friskrivit mig från allt ansvar om jag jobbade där. En liten brasklapp (ett mail till chefen) där jag hade sagt att om något händer så är det inte mitt ansvar. Att säga att det jobbar 2,5 personer är väl typiskt en excel-nisse (chef). Tre heltidare är ju minimum på femtio barn. Det fattar ju vem som helst. Det finns inga halva personer. Det är väl högtryck på båda fritids samtidigt så då blir det ju ingen halvperson när den behövs som bäst på ena stället. Byt bransch.

  • Maria Jernberg, 28 augusti 2013

   Ja det är förskräckligt. Blir så ledsen och trött.

 2. Ulrika, 27 augusti 2013

  Det måste bli ändring i landet, föräldrar och politiker måste reagera att detta inte är ok. Dessa ”kommatjänster” som är knappt några timmar alls och inte finns varje dag. Hos oss är det 2, 1 tjänst i tvåan på 50 barn, i praktiken var vi tre personal en dag i veckan och övriga dagar 25 barn per personal, i årkurs är vi bara 2, 0 personal. Arbetsbelastningen är otroligt hög och vi kan inte utföra vårt uppdrag. Reagera!

  • Maria Jernberg, 28 augusti 2013

   En ändring måste absolut till. Jag förstår inte att det får vara så här 2013.

 3. Catharina, 27 augusti 2013

  Ja, detta är INTE OK! Det är skandal att människor ska ha en sådan här arbetssituation!! Hur ska barnen bli sedda, det finns ju ingen möjlighet till det när det är för lite personal. Jag blir gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalen! Vi föräldrar måste ta tag i att föra fram till skolan att vi inte accepterar det här längre! För allas skull!

  • Maria Jernberg, 28 augusti 2013

   Reagera. Det är ju det viktigaste i världen vi har ansvar för! Overkligt att det är som det är.

  • Meliha Djuric, 2 oktober 2013

   Skolan? Är inte politikerna som är ansvariga? Alla svenska skolor ser ut så här, tyvärr…

 4. Gerd Bergman, 27 augusti 2013

  Det är inte rimligt,när pengar så till den milda grad får styra vardagen för små förväntans fulla ettor,ambitiös och duktig personal som tvingas in i rollen som ”herde”( som vaktar sina får och räknar dem) istället för att de får vara de kreativa pedagoger de anställts för att vara. Skolpoltiker och skollednings beslut gör att barnen varken får den tillsyn, omsorg eller pedagogiska ledning dom har rätt till och behöver. Jag som arbetar som psykoterapeut träffar allt fler personal från skolans värld som fått dignosen stress syndrom med långa sjukskrivningar som följd, ett personligt lidande och en ekonomisk katastof. Bra att frågan lyfts upp och fortsätt reagera! Bilden är tydlig nog (och fin)

  • Maria Jernberg, 28 augusti 2013

   Tack! Ja det värsta är att till slut orkar man inte mer och byter bransch. Från ett arbete som kan vara så enormt givande och roligt!

 5. Åsa, 8 september 2013

  Vi är69 ettor på fyra personal.. :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/fritidshemmets-verklighet/comment-subscriptions/?srp=274&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>