Sjöstadsskolan- Skolbesök i Hongkong

Postat den 7 december, 2010 av Gunilla Pettersson-Berggren

Idag har vi varit på besök hos rektor Teddy CK Tang på The Hong Kong Management Association K S LO College. Detta är en secondary school i ett barnrikt område i utkanten av staden, tätt bebyggt med 40-våningshus. Skolan har ca 1100 elever, alla i skoluniform  och 40 st i varje klassrum!  Mattelektionen som vi besökte var på engelska och handlade om vinklar och gick i ett rasande tempo med alla elevers fulla uppmärksamhet!  Klassrummet var stort och kalt med dålig akustik, men tekniskt välutrustat med datorkanon och mikrofon. Eleverna var aktiva med att finna lösningar på de uppgifter de fick, läraren gav ledtrådar och några lösningar lyftes fram.

De första uppgifterna var lätta men blev svårare och mer abstrakta efterhand. De elever som hade goda resultat kunde få undervisning på engelska i andra ämnen, annars var all undervisning på kinesiska som var elevernas modersmål.Man hade en ”Open Classroom-policy” , eleverna var vana vid besökare, uppträdde obekymrat och frimodigt och  brydde sig inte särskilt mycket om att vi var närvarande eller att vi filmade.

Vi var imponerade av elevernas koncentration trots att de var så många i rummet. Vi fick också höra om deras pågående arbete med Learning study som var mycket gediget och genomtänkt. Skolan gjorde flera studier varje år och hade sett att undervisningen och elevresultaten höjts påtagligt.

Vi blev oerhört väl mottagna, hann prata mycket om skola, skolsystem, Learning Study , Hong Kong versus Kina,  och blev också bjudna på Dim Sum innan vi utväxlade visitkort, gåvor och adresser. Fyllda av intryck lämnar vi denna denna lilla jättestad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.