Alviksskolan 4d var med i Hjärnkontoret

Du kan kolla på filmen genom att klicka på bilden!

Under fyra dagar arbetade klass 4d i Alviksskolan intensivt och glädjerikt med skapandet av en Rube Goldberg-maskin. Av Beppe på Hjärnkontoret fick vi två tips: börja med slutet och använd er av saker ni har i klassrummet.

Klassen planerade gemensamt (se bild) och de som ville fick i läxa att rita en skiss över en viss del av banan. En elev gick ett steg längre med den frivilliga läxan då han sammanställde en skiss över allas förslag som sedan ritades upp på tavlan (se bild).

Nu kändes det som att vi hade kommit långt! Hur skulle nu banan byggas? Vilka saker behövde vi? Ett kreativt letande efter saker i klassrummet påbörjades; tejp, pennor, böcker osv. När allt tagits fram byggdes banans olika delar upp gruppvis. Små förändringar gjordes hela tiden och klassen visade en enorm förmåga att lyssna till varandras nya förslag och att ständigt vilja förbättrad banan.

Dagen när filmteamet kom var det nervöst. Skulle banan fungera? Det gjorde den! Se filmen här

Kerstin Dareflod och klass 4D i Alviksskolan

1 kommentar

  1. Eva-Li, 14 februari 2012

    Tack för att ni delade med er! Så roligt att se er bana som funkade perfekt! :)

    /Eva-Li

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.