Nobelpristagaren i kemi besöker Rålambshovsskolan

IMG_0012Idag den 7 december fick vi på Rålambshovsskolan besök av Nobelpristagaren i kemi Paul Modrich. Jag och Ulrik Nuottaniemi har haft äran att tillsammans med eleverna förbereda oss inför besöket. Vi på skolan känner oss självklart tagna av deras stora kunskaper och engagemang och vi vill tillsammans göra detta besök så bra som det kan bli. Så här tänkte vi inför besöket:

I samtal med Paul Modrich kommer eleverna få ställa sina frågor och funderingar kring genetik, medicin och arbetet som forskare. Detta är en unik möjlighet att lära från en av kemivärldens största mästare och vi hoppas att besöket ska fungera som en inspirationskälla för alla framtida forskare och ledare som sitter bland publiken.

Som förberedelse sitter lärare tillsammans med elever och klurar på frågeställningar, läser vetenskapliga texter. Vi gör helt enkelt en djupdykning in i genetikens vackra värld för att kunna ställa rätt frågor till vår hedersvärda gäst.

Vilka förväntningar har du på besöket av Paul M?

– Det ska bli intressant att träffa en Nobelpristagare inom den naturvetenskapliga kategorin. Jag är själv intresserad av forskning. Kanske ett framtida yrkesval, säger Ida Åkerholm, år 9.

Har du en specifik fråga som du är nyfiken på att få svar om?

– Vad vill Paul med sin forskning? Finns det något mål eller är det intresset som styr den? undrar Lothar Nygren, år 9.

Vi får se vad Lothar får för svar på sina frågor för vi kommer att rapportera från denna dag. Följ oss!

Anna Karlsson med kollegor och elever

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.