Stockholms stad lockar lärarstudenter

Stockholm var en av de kommuner som var representerade på  SU:s inspirationslunch för lärarstudenter på  kårhuset. Där samlades dryga 120 studenter och lyssnade på Sara Halling, nyexaminerad lärare och hennes mentor Susanne Albrecht från Bromma gymnasium. Sara och Susanne pratade om vikten av att ha en introduktionsperiod som ny lärare. Stockholm erbjuder nätverk för alla nyexaminerade lärare och deras mentorer och Susanne Albrecht är en av nätverksledarna.

12345

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenny Stanser rektor på Blommensbergsskolan hjälpte studenterna att hitta jobben i stan och tipsade dem om hur de kan profilera sig i sin ansökan för att möta stadens utmaningar.

SETT- mässan

Tidigare i år på SETT-mässan erbjöd utbildningsförvaltningen i Stockholm lärarstudenter att delta i spaningsrunda och sextiofem studenter deltog.

– Givande att träffa så många intresserade studenter som ser möjligheterna med kommunikativa läromedel, säger Maria Sturén VFU samordnare som var med ute på SETT.

101110 12141616 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fokus för årets konferens var temaområdena: 

  • Vetenskaplig grund
  • Beprövad erfarenhet
  • Lärmiljöer och inkludering

Tre utställare besöktes de presenterade kommunikativa undervisningsverktyg, läromedel i 3D och programmering med lego robotar.

Därefter en föreläsning och ett praktiskt pass med Vetenskapens hus om 3D-skrivare och dess mögligheter.

Rundan avslutades med att Medioteket presenterade sitt utbud.

VFU samordnare Karin Johansson berättar att studenterna var imponerade av stadens utbud och frågade förväntansfullt om man måste jobba i Stockholm för att få tillgång till allt det här.

Karin Johansson & Maria Sturén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.