Tänk att få vara lärare i Vara

— Vi är trötta på felletandet och en bakåtsträvande nationell skolpolitik. Nu tar vi oss ton! Dessutom: I Vara är ingenting omöjligt!

Så säger Bildningschefen Nina Schmidt i Vara kommun angående initiativet Vara lyfter skolan (Klicka upp pdf-broschyren i höger spalten!). Alla i kommunen är trötta på den negativa bild som målas upp av skolan idag. I Vara samlas alla för att förändra den bilden: politiker, lärare, rektorer, fritidspersonal, facken.  Tillsammans vill man lyfta fram allt bra som görs och hoppas därigenom nyansera debatten och bilden av skolan.

En bra plats att vara – Vara!

/Janna

1 kommentar

  1. Lärare i Vara, 24 oktober 2012

    Visst låter det bra ”Vara lyfter skolan”?! Problemet är bara att Vara kommun tyvärr aldrig tänker lyfta skolan… Kommunpolitikerna är förvånade men nöjda över att vi har så bra resultat trots att de ständigt minskar våra medel. Individuell lönesättning har aldrig fungerat i Vara, utan oavsett arbetsinsats och resultat får vi minsta möjliga påslag. Lärarna går på knäna och 20% av de anställda pedagogerna säger i en enkät att de överväger att byta arbetsgivare inom ett år… En stor eloge dock till bildningschefen Nina Schmidt som gör ett otroligt arbete gentemot de styrande i kommunen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/janna-scheele/comment-subscriptions/?srp=226&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>