Erbjudande: DONNÈ- rap till afrobeat, jazzfunk och musik från mellanöstern. Boka i dag för 20 kr per elev!


Länsmusiken bjuder in dig och dina elever på en spännade konsert med  Donné. Tack vare samarbetet med Stockholms stads kulturförvaltning och Kulan kan vi erbjuda konserterna till ett extra lågt pris för högstadier och gymnasier endast i Stockholms stad. Bokaidag!

Målgrupp: Elever på högstadiet och gymnasiet

Datum: 25 april kl 13.00

Plats: Musikaliska, Nybrokajen 11 (se fler spelplatser längst ner)

Speltid: ca1 tim

Pris: 20 kr  – specialerbjudande för elever i Stockholms stad

Anmälan: Anita Bohlin anitab@lansmusiken.nu eller 08-407 16 09

Kom på en konsert där Donné skapar folkmusikalisk rap med poetiska och kritiskt vassa texter, bland annat med hjälp av slagverk och instrumentet oud. Donné framför rap till afrobeat, jazzfunk och musik från mellanöstern. Houman Sebgatis medvetna texter speglar och ifrågasätter både nutid och framtid. Den visar också att rap och hiphop bidrar till ett ökat samhällsintresse och stärker individen. Föreställningen är mycket interaktiv där publiken deltar med sång och rytm.

Medverkande:

Mats Karlsson (gitarr, oud, sång), musiker och kompositör, leder bl a Worldjazz-gruppen Velodrône med bl a Salem Al Fakir.

Omar Joof (djembe, congas, bongo, sång), slagverkare från Sverige/Gambia har arbetat med artister som Ale Möller, Ellika Frisell & Solo Sissohko och Blacknuss Allstars m fl. Han har en examen från KMH.

Palle Sollinger (bas),  etablerad jazzmusiker med examen från KMH har arbetat som professionell jazzmusiker och kontrabasist i över 15 år. Även han har samarbetat med flertalet kända band.

Houman Sebghati(rap, sång) är en ikon på den svenska hiphop scenen, verksam sedan 1990-talet. Hans samarbeten inkluderar kända artister som Petter, Promoe, Ison & Fille, Swingfly och Daniel Lemma. Han har arbetat på scener runt om i Sverige i 13 år. Parallellt med sin karriär föreläser Houman på grundskolor och gymnasium och han har även haft ett eget radioprogram.

Donné började som ett projekt 2007 där bandet framförde Houman Sebghatis sololåtar med levande musik istället för det traditionella hiphopsetet med skivspelare.

Denna konsert ingår i en miniturné i Stockholms stad, i ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Stockholm Stads Kulturförvaltning och Jerusalem Records.

23 april Bredängsskolans aula kl 11.00 Pris 20 kr

24 april Fryshuset (foajén) kl 11.00 Pris 20 kr

25 april Musikaliska kl 13.00 Pris 20 kr

26 april Tensta träff kl  11.00 Pris 20 kr

Anmälan:  Anita Bohlin anitab@lansmusiken.nueller 08-407 16 09

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.