Coach och pengar för kulturprojekt, tipsa elever!

Att vara ung i Stockholm och ha ambitioner att göra ett publikt program kan vara en utmaning. Därför har kulturförvaltningen ett särskilt stöd för den som under 25 år.

Eleven söker som privatperson ( inte ett skolprojekt)  och kan få ett stöd på upp till 10 000 kr för att genomföra ett kulturarrangemang. Kulturprogrammet ska vara publikt och kan till exempel vara en föreställning, en konsert eller en utställning m.m. Den sökande får även tillgång till en coach som ger råd och vägledning i hur man planerar, genomför och redovisar ett kulturprogram.

Stipendiet söks genom någon av kulturförvaltningens ca 60 coacher som ger den sökande stöd och rådgivning. På hemsidan för kulturstöd för unga finns en lista över de som är coacher (se länk nedan).

Den som söker ska vara mellan 10-25 år (född år 1988 eller senare) och skriven i Stockholms stad och vill göra ett publikt arrangemang i staden.

För mer information om stödet, kontakta Jonas Larsson Törnberg jonas.larsson.tornberg@stockholm.se , 08-508 319 29

Kulturstöd

 

3 kommentarer

 1. Elisabeth Söder, 16 maj 2013

  Finlands skola lyfts upp i många sammanhang och toppar Pisa och liknande listor. En lista där vi slår Finland med hästlängder och ligger på andra plats är The 2012 Global Entrepreneurship and Development Index GEDI.

  Att anordna kulturprojekt och ta ansvar från ax till limpa, det är entreprenöriellt lärande. Så tipsa era elever om den här fantastiska möjligheten att anordna kulturprojekt med stöd av coach och dessutom få ekonomisk stöd.

  ”The GEDI defines entrepreneurship as “a dynamic interaction of entrepreneurial attitudes, entrepreneurial action, and enrepreneurial aspiration that vary across stages of economic
  development.”
  http://eagle.gmu.edu/newsroom/files/GEDI.pdf

 2. Elisabeth Söder, 16 maj 2013

  Vill du driva enprenöriella projekt i skolan är Stockholms utbildningsförvaltning involverad i ELIS. Ansvarig för projektet är Ulrika Nimstrand, ulrika.nimstrand@stockholm.se

 3. Elisabeth Söder, 22 maj 2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.