Va i helvete har dom för sig i biblioteket efter tre?

Stänger de och sticker hem?

Nej, då smider de planer och startar spännade  kulturprojekt :
På Thorildsplans gymnasium har elever och bibliotekarier med stöd från Centrum för dramatik skrivit och slutfört flera olika kortfilmsprojekt ,  från idé till visning. Ämnesöverskridande projekt där elever  utöver själva filmarbetet också tagit ansvar för dekor, organisering och marknadsföring . Eleverna har gjort det mesta av filmarbetet på sin fritid med biblioteket som utgångspunkt. Vi kommer naturligtvis att presentera filmerna på Tuben så snart vi fått visningsrätt av eleverna.

Några av våra skolbibliotek arbetade under året med att förbereda och genomföra en Poetry Slam final.  Ett tema som återkom i många  presentationer var  segregationen i Stockholm, exempelvis Pouya Farhangs text  PDF . Pouya kommer från Blackebergs gymnasium. Texten skall så klart höras  live  från finalen på Östra Reals gymnasium . Vinnaren, Alexander Olsson Nelin från Kärrtorps gymnasium och övriga finalister finns presenterade på gymnasiebibliotekariernas blogg  Svindlande höjder.

Biblioteket på Blackebergs gymnasium upplåter lokal och resurser för att jobba med podcast . Från BibMeet finns en film  där eleven Axel och skolbibliotekarien Sofie berättar om vad och hur de poddar.

Känner du till fler Kulturprojekt inom skolbibliotekets ram så hör av dig till:

Elisabeth Söder

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.