Dansa Mitt Stockholm, KUL1415.se/skola

bild 3 illustratör Maria Nordlöw

Dansverkstad med Maria Nordlöw

En dansverkstad där vi prövar kroppens olika vägar för att undersöka och gestalta det vi vill lära mer om. Med hjälp av koreografiska verktyg prövar och utforskar vi begreppen rum, tid, kraft, kropp och gruppens möjligheter till uttryck. Vi laborerar med form och fart, volym och styrka, från sprödaste lätthet till kraftig spänning Så vidgar vi vår vokabulär och kan lättare förstå både oss själva, varandra och hela vår omvärld. Vi kan gestalta allt, från enkla bokstäver, natur och byggnader till vardagshändelser och komplexa sammanhang och dilemman.

Maria Nordlöw är danspedagog och dramapedagog, lärarutbildare, högskoleadjunkt på SMI-Stockholms Musikpedagogiska Institut

Målgrupp: F-6
Tid: antingen den 21 eler 30/9 13-16
Plats: aulan i Stockholms Musikpedagogsika Institut på Eriksbergsgatan 8 B
Pris: utan kostnad för lärare i Stockholm, ingår i KUL1415
Anmälan: Medioteket, men anmälningsblankett är inte klar än

 

illustratör Maria Nordlöw

Dansverkstad med Ingrid Olterman

En inspirerande dansverkstad  med Ingrid Olterman för lärare kring temat ”Mitt Stockholm”. Utifrån det gemensamma temat arbetar vi med dansglädje, koordination, samarbete och tillit, samt skapar rörelser och danssekvenser. Dansverkstaden avslutas med en sammanfattning och samtal kring dansens möjligheter i lärandet och exempel på hur arbetet kan fortgå med elever.

Ingrid Olterman har ett stort intresse till den unga publiken. Har sedan 1999 skapat ett flertal föreställningar för barn- ungdom där de ungas tankar och funderingar lyfts fram.

 

Målgrupp: pedagoger i årskurs 3-6
Datum: 16 oktober
Tid: kl 15-18
Plats: ZebraDans, Renstiernas gata 48
Kostnad: utan kostnad för skolan, ingår i KUL1415
Anmälan: Till Medioteket , men vi är inte klara med anmälningslänk än

 

illustratör Maria Nordlöw illustratör Maria Nordlöw

Dansverkstad med Camilla Reppen

Med den fantastiska mångfald som Stockholm visar måste var och en förstå både sig själv och andra och lämna plats för olikheter så att vi kan mötas och leva tillsammans i ett mångkulturellt Stockholm. Workshopen syftar till att minska avståndet människor emellan, bygga broar och bryta ner de fysiska barriärer och skydd som vi lätt bygger upp mellan oss. Testa olika övningar som tränar samarbete, lyhördhet och att ta plats med kropp och rörelse och få med dig detta till din fortsatta undervisning! Workshopen är en blandning av olika tekniker.

 
Dansaren och koreografen Camilla Reppen  dansar bland annat streetdance i Arkeolog8. I workshopen deltar också en ännu ej namngiven dansare.

.

Målgrupp: pedagoger från årskurs 7-9 och gymnasiet
Max. antal: 30
Tid: fredagen den 26 september kl. 12.30-16.00
Plats: Danscentrum eller Medioteket, Stora salen. Trekantsvägen 3, Liljeholmen ( information vid anmälan)

 

Följ Kulan på facebook så missar du inga erbjudanden och får information direkt

Elisabeth

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.