Behöver barnen paraplyer även på teatern?

tuvastina

I dag repeterar vi i regn och full storm inne på Strindbergs Intima Teater. Johanna Holmström sköter molnen från teknikbåset och dansar med en liten plastpåse på scenen och håller paraplyer över de små besökarna. Hon är både tekniker och Teater-fe. Tuvalisa Rangström spelar Tussen som har tappat sin vante och som leder barnen genom regn och rusk på teaterns alla snåriga stigar. Och så är vår teaterproducent Katharina den Stora med och visar vägen. Vi vill ju inte att någon ska gå vilse! Särskilt inte när det är oväder!

Nu när vi repeterar så märker vi att “Det lilla Ovädret” är som en sagobok som man får gå in i. Vi har bestämt att publiken ska vara liten både i ålder och storlek ,bara 20 stycken per föreställning, och idag funderar vi över om alla ska få varsit paraply när vi går in i Tussen och Teater-fens magiska värld. Eller varsit gosedjur? Det kan vara bra att hålla någon i handen när det stormar.

Varje scen är som en boksida. En bild som ackompanjeras av några korta textrader. Kanske är det poesiteater? Kanske blåser alla ord bort och kvar blir bara nonsens och kaos? Kanske är det då Tussen hittar sin vante?

Med projektioner och nyskriven musik och nyuppsydda kostymer undersöker vi nu vidare. På väg mot premiären 10 november. Just nu är föreställningen 40 minuter och 75 meter. Och det är riktigt dåligt väder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.