Bokfest i Kungsan, KUL1415

2b

KUL1415-badges-författareUnder läsåret 14-15 erbjöd kulturfestivalen för barn och unga, KUL1415  alla klasser i Stockholm att göra en bok på temat Mitt Stockholm . Boken trycktes och levererades i 50 exemplar utan kostnad till skolan. Närmare 600 klasser nappade. En del klasser nöjde sig inte med en bok utan gjorde böcker i flera ämnen, många klasser  kompletterade också texten med  bilder, filmer , utställningar och musik på temat. För att uppmärksamma skolans  författare, filmare, musiker och konstnärer beslöt vi oss för att arrangera en KUL1415 fest.

galleri 1

I Kungsträdgårdens galleri So fanns alla böcker utställda, både fysiskt och digitalt. Musiktexter framfördes från små och stora scener, dikter och tal lästes upp och illustrationer och målningar fanns utställda. Den uppmärksamme hörde också texter under trädkronorna. Texterna var inlästa på olika språk av elever från Hjulsta grundskola och S.t Eriks gymnasium. Texterna på svenska var inlästa av  Nassim al Fakir. Mer om KUL1415.s bokprojekt finns att läsa på många av Kulans blogginlägg, bland annat detta inlägg. Vi följer så klart upp KUL1415 finalen med fler inlägg på Kulan.

Svenska dagbladet kom på besök

41c335ea-bb06-4409-a914-b08da98cf6b8SVD  bevakade också festivalen och det resulterade i två fina artiklar på sidan Läs och skriv: Poesi på schemat  Man skriver om sådant som betyder något som en av eleverna sa i samtalet med journalisten och Nyanlända delar med sig av sina upplevelser i en bok.

Mingelbilder från KUL1415 dagarna

1a

d

kul1415 kungsan 552 (3)minskad

FullSizeRender

kul1415 kungsan 476 (2)

11

Missa inte: KUL1415 och Kulan  på sociala medier

Kulan på facebook och twitter där finns tips om estetiskt lärande, kultur och kulturerbjudanden.På KUL1415 skola finns information om bok- webb och scenprojektet, Mitt Stockholm, där finns också lärarguider och filmer om estetiskt lärande. KUL1415 i skolan är en öppen facebookgrupp där vi delar med oss av hur vi arbetar med Mitt Stockholm

Elisabeth Söder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.