#MeToo, sätt normer i rörelse

Lärare inbjuds till en kväll där vi genom dans- och dramapedagogiska övningar reflekterar i förhållande till #MeToo.

utmana-workshop-ht-2014-11 2b

Hur gör vi nu? Hur hjälps vi åt att handla för att stoppa den här diskrimineringen, de här kränkningarna? Hur kan vi medverka till att elever förblir, eller blir, uppmärksamma och handlar i situationer som dessa? Hur medverkar vi till att utveckla vår beredskap, liksom deras beredskap att förhindra att den här sortens utsatthet? Hur kan vi agera som individer, i grupp och påverka strukturer?

 

Program och workshopsledare

Gruppen Utmana har skapat dansmetoden Framsteg som ger elever möjlighet att utveckla sin kroppskännedom, tilltro till kroppen och kroppslig kommunikation. På träffen fördjupar vi oss i hur kropp, genus och normer sitter ihop och provar på enkla rörelseövningar från metoden. Gruppen Utmana finns att boka Kulan med Kulanpremie.

Dramapedagogen Agneta Josephson från Dramapedagogbyrån leder övningar som får oss att reflektera i förhållande till #MeToo, normer och makt.

Information och anmälan

Målgrupp: Pedagoger från skolor i Stockholms stad
Tid: 20 februari, förtäring från 16.30. Programmet pågår mellan 17.00-20.00
Plats: Zebradans, Renstiernas gata 48,buss 3 från Slussen eller Skanstull. Hållplats Gotlandsgatan
Kostnad: Kostnadsfritt, bekostas av Kulan
Antal deltagare: Eftersom kvällen består av workshops har vi begränsat antalet deltagare till 20 stycken. Först till kvarn gäller.
Här anmäler du dig

Varmt välkommen!

Christina och Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.