ZebraDans bjuder in klasser till ett scenkonstprojekt

Är ni nyfikna på att vara med i ett konstnärligt och filosofiskt projekt för lärare och elever i åk 9? Scenkonstprojektet Jubel startar hösten 2019 och avslutas våren 2020. Ni erbjuds vara en del i processen när föreställningen Jubel växer fram och blir till.

JUBEL

Innehåll

Deltagandet sker i form av referensgrupper där Zebradans  involverar, intervjuar och för samtal med eleverna kring strukturer och normer i samhället. Frågeställningarna kommer att utgå från texter av Karin Johannisson, forskare i sociologi vid Uppsala Universitet och fokuserar på tematiken Diagnossamhället, en plats där allt ska definieras, kategoriseras.

Hur definierar vi oss själva och hur ser andra på dig? Stämmer bilderna överens? Hur påverkar sociala mediers inflytande och roll i utformandet av “jaget”? Vilka plattformar finns för sociala medier idag och hur används de?

Syfte med projektet Jubel

Det huvudsakliga syftet med projektet är att skapa en föreställning med högstadieelever som målgrupp. I framväxandet av “Jubel” vill Zebradans involvera elever i referensgrupper. Eleverna blir en del av en konstnärlig process utifrån ett tema med stor angelägenhet för målgruppen. Eleverna får även en inblick i den konstnärliga processen kring scenkonst.

Projektets upplägg och omfattning

Tillfälle 1:

Workshop och intervjuer i klassrummet vid ett eller fler tillfällen (efter överenskommelse) under september – oktober 2019. Vi kommer till er och leder workshop och intervjuer med eleverna där de får sitta i mindre grupper och diskutera olika frågor utifrån temat “Diagnossamhället”. Vi leder samtalen och som stöd använder vi bildmaterial och texter.

Tillfälle 2:

Eleverna kommer till ZebraDans och ser delar av föreställningen Jubel vid ett tillfälle (efter överenskommelse) under november – december 2019. Eleverna får se en repetition av föreställningen Jubel och vi diskuterar kring föreställningen med utgångspunkt från workshopen eleverna haft i klassrummet.

Tillfälle 3:

Genomdrag inför premiär vid ett tillfälle (efter överenskommelse) under maj 2020. I det sista och avslutande mötet kommer eleverna till ZebraDans och ser hela föreställningen, som då i stort sett är klar inför premiären. Efteråt pratar vi om vad som hänt sedan sist med föreställningen. Når temat ut och är det angeläget och intressant för målgruppen?

Vill du veta mer?

Maila jubel@zebradans.se eller ring Lisa /ZebraDans på 08-702 92 01

Deltagande är gratis

Kontakt med Kulan

Följ oss på Kulan facebook så att du inte missar erbjudanden och information.
Prenumerera på Kulans veckobrev Elisabeth Söder.

Missa inte att anmäla dig till Kolla Kultur den 27 eller 28 augusti!

Då får du bland annat pröva på rörelseaktiviteter med en danspedagog från Zebradans. Läs mer om programmet som är utan kostnad för alla pedagoger som arbetar i kommunala och fristående skoklor i Stockholm.

10155406_301412560009659_1397385610_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.