En dinosaurie i Kronobergsparken!

en rot som ser ut som en dinosaurie

En grupp treåringar från Kronobergsparkens förskola är ute i parken och spanar efter djur. Ett barn får plötsligt syn på en dinosaurie på marken! Det är inte vilken dinosaurie som helst, utan det är en långhals. Den ligger och vaktar sitt ägg, ser ni?

Det här är mycket spännande och barnen vill om och om igen måla och rita dinosaurier. Tecknandet blir mer detaljerat och avancerat för varje gång. Tänder, taggar och ögon är några av de detaljer som ägnas uppmärksamhet.

blyertsteckning av dinosaurie med taggarbarns hand som håller i plastdinosaurieUnder tiden kommunicerar barnen intensivt med varandra, fakta och fantasi blandas när de avbryter sitt tecknande för att leka rollek med platsdinosaurierna en stund. De fortsätter sedan att rita. T-Rex har läskigast ögon. Nej förresten, de har alla läskiga ögon. Dinosaurierna måste ha vatten för att växa.

”Långhalsen äter blad”, säger ett barn och ritar ett träd fullt av blad att äta bredvid djuret. ”Nästa gång vill jag måla istället!”

Gruppen går under veckan till biblioteket och lånar böcker om dinosaurier för att uppmuntra lärandet vidare.

Text: Josabeth Sellin, pedagogisk utvecklingsledare
Foto: Josabeth Sellin och Yoshiko Katori
S:t Eriks förskoleområde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.