Myrornas detektivbyrå

Under vårterminen har vi arbetat med projektet Myrornas detektivbyrå. Det började med att barnen visade intresse för Lasse-Majas detektivbyrå. Barnen tyckte mycket om böckerna skrivna av Martin Wimark och Helena Gillis. Från det intresset växte vår alldeles egna detektivbyrå fram. Barnen fick brev från Lasse och Maja, där de bad om barnens hjälp med skurkar och banditer i Hornsberg! Det ställde barnen självklart upp på!

brev från bokstavstjuven.Bokstavstjuven

Vi har även en bokstavtjuv på Myran. Bokstavstjuven kommer när man minst anar det och när ingen ser! Tjuven stjäl våra bokstäver och lämnar mystiska brev och gåtor.

Mumie-mysteriet

programmering med mumienBarnen har fått mystiska brev från en Mumie som lämnar ledtrådar i form av QR-koder. Det är ett mysterium vem den här mumien är! Ledtrådarna har dykt upp både på förskolan och även i skogar och parker. Mumien har även uppdrag till barnen, där de bland annat, får tyda hemliga meddelanden med hjälp av programmering. Barnen jobbar hårt med att lösa mysteriet!

Text: Katriina Kyllönen
Bild: Katriina Kyllönen
förskolan Eden
Hornsbergs förskoleområde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.