Politiker får IG?

Lars Ohly och Jan Björklund har förstått att skolan är den politiskt mest viktiga frågan inför valet enligt svenska folket. De delar därför strategin att göra utspel om skolan och bara den senaste veckan har vi kunnat läsa förslag som att: skolk ska föras in i terminsbetygen (Fp), heltäckande slöja ska bli enklare att förbjuda (Fp), friskolor ska inte få göra vinster (V)och föräldrar till stökiga elever ska tvingas närvara på lektioner (Fp).

Mindre eniga har de varit om och när betyg ska ges. Alliansen har ju föreslagit betyg från åk 6 medan oppositionen enats om betyg från åk 7. I en appell i DN skriver Lärarförbundets Eva-Lis Sirén att de vill att politikerna sluter borgfred i frågan:   

-Skolan behöver arbetsro och klara spelregler, inte klåfingriga politiker som reducerar betygsfrågan till att handla om ett år hit eller dit. Tro mig, vi lärare klarar av att sätta betyg från såväl sexan som sjuan. Däremot lutar betyget åt våra politiker mot icke godkänt.

Ett av lärarförbundets förslag är att ha betyg från åk 7 och att samtidigt ha en begränsad försöksverksamhet med betyg i åk 6. Som läget är just nu finns det ju bara kravnivåer för godkänt och högre betyg i åk 6 (och ej 7) vilket gör att det skulle bli svårt att utvärdera ett sådant försök.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.