Nyhet!

NYHET!
Kunskapskraven för grundskolan kommer att presenteras i form av matriser med de aspekter som ska bedömas och progressionen i kunskapskvalitet för betygen A, C och E. Detta berättade Skolverket på en konferens i måndags. Det tycker vi var bra, och Stockholm föreslog även detta i sitt remissvar då kunskapskrav i löpande text (så som det såg ut) blev väldigt otydligt.

Matrisen i slöjd nedan gjordes utifrån förslagen till kunskapskrav. Den var med i remissvaret, där vi försökte visa hur det kunde se ut men även att det för vissa aspekter var svårt att se en tydlig progression, och att det i vissa fall saknades en kvalitetsnivå för vissa aspekter. Kursplanerna är fortfarande under bearbetning, men ska vara färdiga lite senare i höst.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.