Mer om matriser

Vi skrev i ett tidigare inlägg om att Skolverket ska presentera grundskolans kunskapskrav i matrisform, där man beskriver olika kvalitetsnivåer för de olika aspekterna för betygsstegen A, C och E. Då skrev vi att de skulle komma senare i höst, men ny information gör gällande att kunskapskraven ej kommer förrän december/januari och att det som är färdigt till höstlovets websända konferens från Skolverket är syfte (mål) för respektive ämne och ev. centralt innehåll.

Gymnasiets ämnesplaner ska vara i stort sett färdiga och där presenteras kunskapskraven, vad vi vet, inte i matrisform.

Vi vill även utfärda en ”varning”: på hemsidan www.kursplaner.se kan man köpa färdiga matriser för grundskolan som sägs gälla för Skola2011. Dessa är ju som sagt ej färdiga än, och de matriser de säljer för nästan 2000:- är endast hafsigt klipp-och-klistrade från det förslag som ligger på Skolverkets hemsida. Websidan är för övrigt märkligt lik Skolverkets hemsida… Slump? Skumt? Snillrikt? Sniket? Suspekt? Sinkadus? Svindel? Skoj?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.