Ska du på kursplanekonferens?

Förbered dig innan genom att:
1) Tag reda på: Hur sker implementeringen på den egna skolan? Vad är mitt ansvar? 
Innan man åker på kursplanekonferens är det viktigt att man har tagit reda på hur implementeringen är tänkt att ske i den egna organisationen, det vill säga i kommunen och på den egna skolan, och vilken roll man själv kommer att ha i det lokala arbetet. Det kommer att göra att man får ut mer av konferensen och att man kan komma igång med arbetet snabbt när man kommer hem från konferensen.

2) Studera läroplanen och någon kursplan
För att få ut så mycket som möjligt av konferenserna behöver man ha läst igenom del ett och två i läroplanen för grundskolan och ett par kursplaner så att man har bekantat sig med den nya strukturen.
Hämta grundskolans läroplan och kursplaner
Läs om hur man kan arbeta med kursplanerna

3) Skriv ut presentationen som visas på konferensen

4) Filmen Skola i förändring
Det är också en fördel om man har sett filmen Skola i förändring – den nya läroplanen som lades ut på Skolverkets webbplats i vecka 44. Filmen ger en bild av hur man kan läsa och planera utifrån kursplanerna.
Se filmen Skola i förändring

5) Broschyren Skola i förändring – den nya läroplanen
På konferenserna kommer en reviderad version av broschyren Skola i förändring – om reformerna i den obligatoriska skolan att delas ut.  Vill du ladda ner broschyren i förväg finns den som pdf:
Hämta broschyren Skola i förändring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.