LGR 11 – kursplanerna

Vi har sammanställt kursplanerna och kunskapskraven från Lgr 11 i ett format som kan synliggöra progressionen och vara ett redskap för planering av undervisning, tillsammans med läroplanens första och andra kapitel. Vi har inte ändrat i några formuleringar utan det är ordagrant vad som står i kursplaner och kunskapskrav.

Ladda hem hela materialet, eller endast en kursplan i taget här>>

De kan med fördel skrivas ut i A3 format och kanske hängas upp i klassrummet, men är även läsbara i A4 format.

9 kommentarer

 1. Hanna, 14 april 2011

  Suveränt! Det här kommer att göra sig bra på klassrumsväggen. Tydlig bild av progressionen. /tacksam lärare

 2. Mattias Ludvigsson, 20 april 2011

  Hej,

  Jättesnygga och lättöverskådliga varianter av kursplanerna och kunskapskraven. Det liggande formatet gör kursplanen betydligt mer lättläst.

  Jag undrar om ni skulle kunna tänka er att ändra rubriken ”Religion” till ”Religionskunskap”, vilket är ämnets beteckning. Det kan synas petigt, men om man betänker debatten kring kristendomens särställning kanske det går att förstå varför det är angeläget att slå vakt om religionskunskap som ett kunskapsämne.

  Jag vill också ta tillfället i akt att uppmärksamma er på att kunskapskraven har reviderats efter att ni stöpte dem i denna sköna form. Om jag får exemplifiera med religionskunskap igen så ska eleverna för betyget A i årskurs 6 kunna föra ”välutvecklade” resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner, medan motsvarande resonemang för betyget A i årskurs 9 ska vara ”välutvecklade och nyanserade”. Revideringar av kunskapskraven har även gjorts när det gäller vilka ord som är fetstilta, och där torde förändringar ha genomförts i nästan alla ämnen.

  Med vänlig hälsning /Mattias Ludvigsson

  • plundgren, 25 april 2011

   Tack för feedback – vi kollar upp det! ….Religionskunskap ändrar vi. Vi noterade att det är olika ”tjocka” ord i kunskapskraven, annorlunda i löptexten resp. tabellformen? Vi har gått efter löptexten.

 3. Pingback Kursplaner i Wordformat « Lärande bedömning

 4. Pingback Bibliotekarierna ♥ läroplanen = sant, men vad vill rektorerna? « Vad gör de i biblioteket?

 5. Pingback Fredag – lördag och bloggar | kajsasi

 6. Pingback LGR 11 – kursplanerna | Lärande & bedömning | Uppdrag : Skolbibliotek | Scoop.it

 7. LararSaskia, 10 december 2013

  ”Ladda hem”-länken fungerar inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.