Lærerne mister troen på nasjonale prøver

I Norge pågår tydligen en diskussion om skolan fokuserar för mycket på nationella provet och låter dessa styra prioriteringarna i skolan. 66 % av lärarna och 40 % av rektorerna ansåg det i en studie som nyss genomförts av det norska Utdanningsforbundet. 80 % av lärarna ansåg inte att de nationella proven hade en positiv effekt på elevernas motivation.

Steffen Handal, styrelsemedlem i Utdanningsforbundet, säger:
– Prøvene er ment som et middel for å hjelpe elevene, men middelet har i økende grad blitt målet. Alt fokus er på resultatene, ikke på utviklingen til den enkelte elev. Det gjør at lærerne har begynt å miste troen på disse testene.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.