Vi har hört ett rykte…

…om att det från 2013 (testomgång, skarpt från 2014) även ska bli nationella prov (NP) i NO och SO i sexan. Sedan tidigare finns ju ett nästanmeränrykte att det ska bli NP i SO i nian. Vi efterlyser dock beslut på detta, svart på vitt. Någon som vet? Vi avvaktar svar från Verket. Återkommer om det.

Från regeringens hemsida kan vi annars läsa angående Skola 2011: ”Till vissa ämnen ska det kopplas obligatoriska nationella prov. I årskurs 3 gäller detta svenska, svenska som andraspråk och matematik. I årskurs 6 gäller det svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska. I årskurs 9 gäller det svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska samt NO-ämnena biologi, fysik och kemi.”

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.