Det pratas om…

…the flipped classroom. Där man gör det som tradionellt görs som läxor hemma i klassrummet istället, och föreläsningar som oftast görs i klassrummet gör man hemma. Man flippar undervisningen. Funderingar? Fördelar? Problem? Syn på lärande? Testat?

 

4 kommentarer

 1. Toura Hägnesten, 16 januari 2012

  Har hört talas om att, tror det var i Japan, duktiga lärare säljer inspelade föreläsningar som eleverna kan köpa tillträde till. Riktigt duktiga lärare lär tjäna bra på detta! Så varför inte?

 2. erica lövgren, 16 januari 2012

  Lär praktiseras på Chalmers eller möjligen KTH. Smart. Studenterna ser föreläsning hemma och kommer till campus för att samarbeta, bearbeta och arbeta gemensamt.

 3. Magdalena Östlund, 17 januari 2012

  Vi på nystartade Matteklotter jobbar med att bygga en hemsida med undervisande, korta, gratis tilgängliga filmer för matte 1 av hög kvalitet. Just nu finns där, och på YouTube, 125 filmer. Prova och kommentera gärna!

 4. Eva-Li, 17 januari 2012

  Jag hörde av en vän som bor i. USA att det är vanligt förekommande och att de använder resurser som tex http://www.khanacademy.org/

  Det verkar vara framgångsrikt.

  /Eva-Li

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.