Bra och dåliga exempel

Vi pratar mycket i projektet BfLU om att använda elevexempel och just bra och dåliga exempel. Det kan ju vara svårt att förstå kvalitet om man bara tittar på bra exempel. Hittade just en artikel som beskriver detta, där författarna har låtit elever studera antingen två korrekta svar eller båda rätt och fel svar. Det senare ledde till att eleverna fick bättre begreppsförståelse (uppgfterna handlade om decimaler). Jag kan tänka mig att man genom att arbeta med både bra och dåliga exempel kan synliggöra det som ibland kallas kritiska aspekter inom learning study, och hänger ihop med variationsteorin.

PS. Jag råkar vara inskriven på Stockholms universitet, vilket gör att jag kan hämta hem hela artikeln, annars kan man ju inte det. Jag har framfört att det vore kul för de lärare i Stockholm som är intresserade att få tillgång till databaser så man kan läsa artiklar. Borde ju ligga i tiden med ”vetenskaplig grund” och så….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.