Plötsligt händer det! Första bedömningsstödet från Skolverket!

Idag släpptes det första bedömningsstödet från Skolverket. Först ut är slöjdämnet, med en film och ett material som förtydligar vad som menas med progressionsorden i kunskapskraven. Och som även visar på kopplingen förmågor-kunskapskrav.

Tittade på filmen som fick mig att tänka lite på samstämmighet, vilka möjligheter har eleverna haft att utveckla förmågorna genom undervisningen? Har eleverna fått möjlighet att förstå skillnader i kvalitet för förmågorna i undervisningen? Om detta resoneras lite på slutet. Har lite svårt för att man pratar om A-elever och E-elever….apropå etikettering och fixed mind set.

1 kommentar

  1. Jenny Frohagen, 5 mars 2012

    Jag reagerade också på ettikeringen, det kändes lite obehagligt.

    Tycker filmen är informativ och har ett bra upplägg. Däremot saknar jag just den formativa bedömningen när läraren kommenterar elevens arbete. Hade varit fint med ett par exempel på hur läraren kommenterar elevens arbete, istället för att som i filmen bara ställa frågor om materialval och dylikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.