Bedömning – rektors roll

Vad behöver rektor veta om bedömning? Så här säger en rektor från en norsk studie:

”No, I could not have led the process involving the whole staff if I did not have a solid basic knowledge about assessment. Perhaps technically I could have done something, but unless I had a deeper understanding of assessment, I could not have asked the good questions, I could not have supported the teachers in their learning, and I would have been without authority topic-wise. (Principal)”

(Smith & Engelsen 2012, s. 118)

…tyvärr går det ej att läsa hela artikeln om man ej har (genom ett universitet) tillgång till utbildningsvetenskapliga databaser, något som FoU-enheten i Stockholm försöker jobba på att alla i skolan ska få tillgång till. Vetenskaplig grund och det….

/Pernilla Lundgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.