”Även provgenomgången är ett lärtillfälle.” Eller?

Om man har haft prov är det vanligt att man har någon form av provgenomgång. Vad är syftet med den aktiviteten? Ibland hör man det sägas att provgenomgången är ett ”lärtillfälle” – men hur vet man det? Om man bara går igenom svaren och visar på hur eleverna borde ha svarat om de hade svarat rätt/bra – blir det ett lärtillfälle för eleverna?

Hur kan man då organisera så att det blir det? Kanske genom att faktiskt ge eleverna möjlighet att ändra sina svar och motivera varför de valde att göra det (se tabellen nedan). Kanske kan även eleverna vara resurser för varandra i ett sådant arbete?

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.