Om att genomföra ett nationellt prov

Du läser in dig på materialet. Kanske tittar du på och jobbar med något exempel med eleverna. Du organiserar genomförandet av alla delprov. Särskilt de muntliga delproven där du ska samtala med mindre grupper av elever tar tid att organisera och att sedan genomföra. Du läser in dig på bedömningsanvisningar. Ibland 70 sidor. Du bedömer elevernas svar. Dubbelkollar hela tiden mot anvisningarna. Troligen sambedömer du även på något sätt med kollegor. Du återkopplar resultatet till elever på ett framåtsyftande sätt.

Sedan ska du registrera resultaten på alla delprov. Du fyller i, i olika rutor om det var ett godkänt resultat, och sedan i andra rutor vad det var för resultat. I Ma i åk 3 fyller du i 13 rutor för varje elev. Du dubbelkollar hela tiden att det blir rätt och för att komma ihåg alla olika koder. 13 rutor per elev och du har 28 elever. 364 klick per klass. Kanske har du eleverna i alla ämnen om du är lärare på mellanstadiet? Multiplicera med 5.

Du är en hjälte ♥

…klart man kan ställa sig frågor om allt detta också. Vilka frågor och funderingar har du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.