Nu börjar det!

Två utbildningar relaterat till Läslyftet startar nästa vecka, dvs. vecka 21.

Vi har handledarutbildningen som vänder sig till de lärare som är utsedda till handledare för sina skolor inom Läslyftet. Stockholm har fått ett statsbidrag som räcker till 29 handledare. Du kan se vilka skolor det gäller HÄR.

Vi har också en utbildning för de så kallade språk-, läs- och skrivutvecklarna som finns ute i kommunerna. Dessa arbetar på en mer övergripande nivå som exempelvis i kommunal förvaltning. Det handlar om två skilda funktioner. Handledarna arbetar på skolenhetsnivå och språk-, läs- och skrivutvecklarna på övergripande nivå.

Du kan läsa om handledarutbildningen, innehåll, datum och aktuella orter på Läs- och skrivportalen. Utbildningen sträcker sig över 9 dagar fördelat på fem tillfällen. Här hittar du också uppgifter om regionindelning samt utbildningsplan.

När det kommer till utbildningen av kommunernas så kallade språk-, läs- och skrivutvecklare så finns den beskriven på NCS webb. Utbildningen sträcker sig över 8 dagar vid fyra tillfällen.

Båda utbildningarna börjar vecka 21. Utbildningen för språk-, läs- och skrivutvecklare pågår 19-20 maj och utbildningen för handledare pågår 21-22 maj. Jag har fått förmånen att få delta i utbildningen för språk-, läs- och skrivutvecklare. Detta gör jag tillsammans med mina kollegor på förvaltningen, Birgitta Thorander och Kristina Ansaldo. Ja, det blir alldeles säkert intressant och lärorikt på alla sätt!

Nästa vecka börjar det! Räkna med att vi, jag, Birgitta och Kristina, kommer att blogga och twittra om allt som vi får med oss från den 20-21a.

/Toura Hägnesten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.