Intervju med Katarina Arkehag

KatarinaArkehaglitenI en intervju på Pedagog Stockholm berättar Katarina Arkehag, chef för FoU-enheten på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad,  hur statsbidraget fördelades till skolor, vem som kan bli handledare och vilket stöd utbildningsförvaltningen kommer att erbjuda handledare i Läslyftet. 

Katarina Arkehag betonar bland annat hur viktigt det är att varje skolor analyserar sina behov finns innan man ger sin in i Läslyftet.

– I våra skolor finns alla slags behov. Det kan handla om att utveckla läs- och skrivförmågan generellt, språk- och ämnesutveckling eller flerspråkighet. Läslyftet ger oss en möjlighet att arbeta mer strukturerat och långsiktigt utifrån de behoven. Då är det viktigt att skolorna analyserar behoven själva. Det är inget som vi kan definiera centralt.

Läs hela intervjun på Pedagog Stockholm.

/Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.