Pis-HUH?

20131216-104848.jpg

En elev lanserade den här teorin förra veckan, varpå jag fann liknande tongångar på Facebook. Kan det ha med saken att göra? Att ett icke lärarrättat pisaprov i floden av nationella tentor kanske… drunknar lite?

1 kommentar

  1. Jan Holmquist, 17 december 2013

    Jag var på ett Pisa-seminarium på Stockholms universitet för någon vecka sedan då just den här synpunkten framfördes som en delförklaring. Att svenska elever inte anstränger sig över hövan för att lyckas optimalt. I vissa andra länder inramas provtillfället med pompa och ståt och eleverna gör sitt yttersta för att bidra till den egna nationens framgång.
    Men faktum kvarstår. De svenska resultaten har sjunkit under flera mätningar i rad … enbart jämfört med oss själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.