Eleverna ska välja MIG

Lyssnar till John Steinberg som föreläser på Läromedias inspirationsdag. Alltid upplyftande, han bekräftar mycket jag redan tänkt, känt, vetat – men utmanar också en del jag tänkt, känt, trodde mig veta. Här nedan dock en bekräftelse:

Att få eleverna att välja mig kräver av mig

 • Stabilitet
 • Pålitlighet
 • Trovärdighet
 • Tillgänglighet
 • Artighet

Det kräver även att jag:

 • Är hyggligt konsekvent
 • Har störst fokus på det som fungerar

Instämmer med föregående talare! Dessutom fångas jag av:

För att få respekt måste man respektera det man håller på med.

Jag får också en mängd nya tankar kring tänkbara paralleller mellan Artisten och Läraren:

 • Artister tränar på sin konst
 • Artister tillåts att hålla på med sin konst
 • Artister utnyttjar sin kompetens
 • Artister bygger på sin personlighet
 • Artister prövar nya vägar – och misslyckas ibland på vägen
 • Artister reflekterar ständigt på hur de kan förbättra sig
 • Artister får lova att ”göra sin grej”

När ska detta även få gälla Lärare? Undervisning är såväl vetenskap som konst!

Slutligen bekräftas återigen vikten av en professionell kostym!

1 kommentar

 1. Eva-Li, 23 februari 2011

  En försiktig fråga. Vad hindrar lärare från detta? Jag känner många lärare som undervisar och arbetar så i dag. Som pedagogiska artister och konstnärer. För att dom vill det. För att dom gillar det förhållningssättet.

  /Eva-Li

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/mblixt/comment-subscriptions/?srp=208&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>