Bra börja på en torsdag!

Jag var länge med i Våga-Vägra-Facebook. Bloggandet fick mig dock att överge mitt motstånd. Jag är dock inte (längre) särskilt aktiv där. Istället har jag hittat till Twitter – som också är något jag var skeptisk till, men konkret övertygats.

För mig är Twitter något mycket mer professionellt än exempelvis Facebook. Genom Twitter har jag fått kontakt med ett stort vidgat kollegium av lärare land och rike runt. Vi har olika erfarenheter, olika bakgrunder, olika skolformer, olika ingångar och olika tankar, idéer och åsikter. Men vi delar alla ett intresse för Skolan. En fördel med Twitter gentemot andra sociala medier är att man inte behöver lämna ut någon personlig information. Det räcker gott att i sin presentation skriva namn och att man arbetar som lärare. Sedan behöver man inte ens skriva något, man kan komma långt med att bara läsa vad andra skriver.

Man finner vad andra skriver genom att söka upp folk som verkar skriva något vettigt. Om man söker lärare kan man exempelvis hitta en hel lista på Skollyftet. Eller så söker man bara på ”lärare” på www.twitter.com och ser vad man finner. När man hittar någon som man tycker verkar skriva klokt så trycker man på ”Follow” och får därmed allt den personen skriver i sin egen logg. Att Följa någon är verkligen inte samma sak som att Gilla något på Facebook! Att följa betyder bara att man är intresserad av att läsa det den andra skriver, inte att man delar uppfattning. Om man sedan märker att det inte var så intressant är det bara att sluta följa.

Om man vill kan man märka sina inlägg med olika hashtag. På så sätt kan man enkelt söka ett ämne, exempelvis #skolan #lärarutbildning #efterlysning #resultatdialog.

Torsdagar kl 20-21 är det #skolchatt på Twitter. Då deltar de lärare som kan och vill utifrån sin egen vardag i en diskussion kring ett aktuellt ämne. Alla skriver #skolchatt i sina inlägg och man kan därför enkelt följa tråden.

Fredagar kan man också få tips genom #ffse - då tipsar man om andra värda att följa. Om någon som du följer tipsar om någon annan är ju sannolikheten hyggligt stor att du kan tänkas vara intresserad även av den.

Så – gör slag i saken, sök upp det vidgade kollegiet på Twitter idag!

PS. Gör även slag i saken och anmäl dig till det mer fysiska lärar-lär-mötet Edcamp i Stockholm måndag vecka 44 kl 17-21. Det kostar inget utom den egna insatsen i tid & kraft – högst sannolikt ger det mer energi! DS.

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/mblixt/comment-subscriptions/?srp=414&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>