Nioåringar till Universitetet!

För tiotalet år sedan när jag var med min första klass på Cosmonova så gjorde – som så ofta – en liten avstickare när vi återigen tagit oss i kragen och lämnat skolans lokaler.

Vi är ju precis bredvid universitetet, ska vi inte gå dit och uppleva lite. Det är inte många i skolans område som har en relation till universitetet.

Det blev ett höjdarbesök, med storögda barn och bra diskussioner. Vi ockuperade en lektionssal och gick in i hörsal, gick i korridorer och åt en glass på fiket (här var studenterna och kassapersonalen lika storögda som nioåringarna).

”Det är ju ungefär som skolan, fast bättre ordning på katedern, som en elev så träffande sammanfattade det hela.

Sedan dess har jag alltid åkt till universitetet med mina treor. Det har alltid varit mycket lyckade besök. De senaste två gångerna har vi t o m fått en guidad visning från universitetets studentavdelning. Helt utan kostnad. En smart marknadsinvestering, nästan alla elever har idag skrivit en liten uppsats om ”Jag på universitetet” där de ser sig som framtida studenter.

Samling med vår guide Nour

 

 

Föreläsning och diskussion med guide och SYV

 

Vi passar på och gör kollektivt multiplikationstest i en hörsal.

Sist intervjuade vi studenter om hur det är att plugga på universitet

Sex nobelpristagare har haft koppling till SU

Vi åt lunch på Lantis. "Wow, man får välja mat!"

Intervjua studenter givande för både studenter och elever

 

5 kommentarer

 1. Eva-Li, 27 april 2012

  Så bra!!

 2. Catharina Källgren, 2 maj 2012

  Å, härligt! Måste jag ha i åtanke när jag har treor nästa gång, kommer inte hinna nu hur gärna jag än vill!

  • Magnus Blixt, 3 maj 2012

   Varför inte redan börja med ettorna? I Trädgårdsstadsskolan, där jag funnit inspiration från Ulrika Gigard, kör de hela vägen – från förskoleklass till nian. Kan sexåringar så bör väl resten också kunna… Om vi bara tror dem om att kunna finns ju alla möjligheter!

  • Magnus Blixt, 3 maj 2012

   Varför inte redan börja med ettorna? I Trädgårdsstadsskolan, där jag funnit inspiration från Ulrika Gigard, kör de hela vägen – från förskoleklass till nian. Kan sexåringar så bör väl resten också kunna… Om vi bara tror dem om att kunna finns ju alla möjligheter!

 3. Pingback Historisk fördjupning | BlixtBloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/mblixt/comment-subscriptions/?srp=565&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>