Nu kör vi…

Idag är den första dagen ”i mitt liv” som bloggare för Filmgruppen på Medioteket!

Jag går direkt in på väsentligheterna: FILM. Jag har sedan i våras köpt in massor av ny och angelägen film. Allt från en ny efterlängtad film om Ergonomi till ett antal nya spelfilmer. På vår plattform http://www.sli.se/medioteket kommer bl.a inom kort också en otroligt välgjord BBC-serie Världens historia att finnas. I åtta delar vi följer vi avgörande vändpunkter i mänsklighetens historia, platser och händelser som format världen vi lever i. Serien skildrar tiden från de första människornas kamp för överlevnad fram till den digitala revolutionen.
Jag ”hör” av mig när den finns klar att strömma och låna.

Jag vill även tipsa om några av de nya spelfilmerna: Arcadia – är en rörande roadtrip berättad utifrån en 12-årings perspektiv. Det handlar om familjerelationer, om den turbulenta tonårstiden och att befinna sig på gränsen mellan barn- och vuxenlivet. Filmen har visats på ett flertal filmfestivaler, bland annat på Berlin Film Festival, där den belönades med The Crystal Bear.

En film med lite av samma tema är Broken – en film som med 11-åriga Skunks ögon skildrar hur det är att växa upp och lämna den trygga barndomen. Om att upptäcka en problematisk vuxenvärld och att överleva det kaos som uppstår när man ser världen med nya ögon. En fantastisk film som bygger på en roman av Daniel Clay och i regi av Rufus Norris.

Till sist en film av Ken Loach,  Änglarnas andel – om det sociala arvet och att få en andra chans att göra något vettigt av sitt liv. En underhållande film med ett stort allvar i botten…

Förresten jag tipsar också om en klassiker, Mississippi Brinner rankas som en av de mest kraftfulla och insiktsfulla inblickarna i rasism, som någonsin producerats på film. En känslomässigt laddad och stark film som fångar ett mycket viktigt kapitel i Amerikas historia.
Ni kan säkert göra kopplingar till allt från registering av romer till nynazistkaos i Grekland…

Sök, boka, strömma och botanisera på http://www.sli.se/medioteket

9 kommentarer

 1. elisabeth Söder, 2 oktober 2013

  Efterlängtad blogg, Tack
  Och så kul med nya SLI!

 2. Robert Broman, 2 oktober 2013

  Där satt den! :)

 3. Anna, 2 oktober 2013

  HURRA, HURRA!
  SKA BLI KUL ATT FÖLJA.

 4. Gunilla, 2 oktober 2013

  Härlig läsning! Ska följa bloggen;)

 5. Hans F, 2 oktober 2013

  Jätteroligt att vår blogg är igång. Du skriver inspirerande och kunnigt. Känns otroligt bra! Go Girl!

 6. Toura Hägnesten, 2 oktober 2013

  Ser fram mot att följa dina inlägg!

 7. Ulrika F, 2 oktober 2013

  Gud vad sugen man blir på att bara sitta i soffan och kolla på film!

 8. Catharina Svahn Gallon, 3 oktober 2013

  Håller med Ulrika,nu blev man ju riktigt sugen på att kolla film!

 9. Stefan Didon, 3 oktober 2013

  Vad bra! Det ska bli intressant att följa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/medioteket-bloggar-om-film/comment-subscriptions/?srp=14&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>