Missa inte…

…filmen Kauwboy. Imorgon 9/10 introducerar filmpedagogen Eva Westergren filmen på Medioteket kl. 17.00 – 20.15.  Under november visas filmen på Skolbio.
Skolbioprogram HT-2013
En dag hittar 10-årige Jojo en kajunge som ramlat ur sitt bo. Han tar med den hem och gömmer den för pappa som ofta får vredesutbrott. Kajan blir Jojos vän, som han leker med och han anförtror sig åt.  Jojos mamma är enligt sonen på turné i USA och han ringer henne ibland i hemlighet. Men är det verkligen någon på andra sidan luren? Nederländska Kauwboy är en film om sorgebearbetning och otillräckliga föräldrar – men också om vänskap, kärlek och försoning. En fantastisk film för mellanstadiet i första hand  – men kan ses av alla egentligen…jag blev berörd och glad av att se filmen…

Kauwboy är tydligt  inspirerad av Kes – falken, den brittiske regissören Ken Loachs klassiker från 1969.
15-årige Billy Casper bor med sin ensamstående mor i ett kolgruvedistrikt i norra England. I skolan hackar alla på honom och hemma terroriseras han av sin vuxne halvbror, som likt de flesta män på orten delar sin tid mellan gruvan och puben. När Billy finner en tornfalksunge att sköta om och träna väcks hans självkänsla och frihetslängtan. En gripande filmklassiker om möjligheten att med egen kraft besegra en rå verklighet. Efter en roman av Barry Hines.
Låna den på Medioteket

 

1 kommentar

  1. Mia Lund Arnell, 10 oktober 2013

    Hej Doris, upptäckte dig av en slump. Tänkte bara önska dig lycka till med nya bloggandet. Känns otroligt kul att ni satsar så mycket på nya medier i Stockholm. All framgång önskar jag dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/medioteket-bloggar-om-film/comment-subscriptions/?srp=43&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>