Lifetime Achievement Award – Mike Leigh!

Årets Stockholm Filmfestival Lifetime Achievement tilldelades en exceptionell och fantastisk regissör: Mike Leigh. Hans mustiga nya film om den brittiske konstnären J.M.W. Turner har premiär den 25 december. Missa den inte…

Missa inte heller Mediotekets Mike Leighfilmer!

All or Nothing I ett nedgånget område i södra London, bor snabbköpskassörskan Penny och hennes man, taxichauffören Phil. Dottern Rachel städar på ett äldreboende och sonen Rory, som är arbetslös, ligger mest i soffan och tittar på TV. Familjens grannar består av alkoholiserade föräldrar och desillusionerade ungdomar. Phil och Penny har gradvis glidit från varandra och förhållandet befinner sig i kris. En dramatisk händelse förändrar plötsligt allt…..

Hemligheter och lögner Hortense är en ung, svart kvinna som bor i London. Hon blev en gång i tiden adopterad och nu vill hon ta reda på vem hennes biologiska mor egentligen var. Till sin stora förvåning upptäcker Hortense att modern, en viss Cynthia, är vit och lever i en av Londons fattigare stadsdelar… En mästerlig och berörande film.

Vera Drake Vera Drake är en vänlig och omtänksam kvinna i efterkrigstidens England. Hon tar sig an alla i området som har behov av hjälp. Hon ger sin familj ett kärleksfullt hem trots små resurser. Men Vera har en hemlighet. Hon utför också illegala aborter på kvinnor som hamnat i svårigheter, men det går illa för en ung flicka och polisen får upp ögonen för vad som pågår. Vera Drake är inte bara en enastående film, det är också ett klassdrama, där Mike Leigh visar på den ojämlikhet som fanns inför lagen.

Medan åren går  Tom och Gerri är ett äldre lyckligt par, som fått många goda år tillsammans. Runt omkring dem finns familj och vänner, såsom Gerris yviga men ensamma kollega Mary och sonen Joe, som tycker det börjar bli lite jobbigt att alla hans vänner gifter sig. Vi får följa dem under en vår, sommar, höst och vinter – genom kärlek och värme, lycka och sorg, hopp och förtvivlan. En fantastisk film om livet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

<p>Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även <a href='http://pedagogblogg.stockholm.se/medioteket-bloggar-om-film/comment-subscriptions/?srp=276&srk=&sra=s'>prenumerera</a> utan att lämna en kommentar.</p>