Legitimationen allt viktigare

För lärare blir införandet av legitimation allt viktigare, det märks allt mer att den är värd sin vikt i guld som man brukar säga. Under hösten kommer det visa sig hur det blir i betygssättning till exempel, en legitimerad lärare får sätta betyg medan en icke legitimerad inte får göra detta. Det gäller även om personen i fråga skulle ha jobbat som lärare under flera år och ha lång erfarenhet. Hur lösningarna blir kommer skilja sig åt på skolorna och vi hoppas att goda lösningar sprider sig. Legitimationen kommer även att ha betydelse för anställningstryggheten framöver, vilket kommer bli viktigt för de lärare som saknar poäng och inte plockat ut sin legitimation. Hur detta kommer att se ut och lösas i tider med brist på lärare är det ingen som vet.

//Robert Mann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.