Gemensam omskrivning utifrån Fantastic Mr. Fox

Här jobbar vi med gemensam omskrivning. Den gemensamma omskrivningen sker efter att man markerat ord/ordgrupper i detaljerad läsning. I gemensam omskrivning byter man sedan ut de markerade orden/ordgrupperna. (Se även mitt förra inlägg Lärarförberedelser för gemensam omskrivning)

Tanken är att en elev i taget ska komma fram till tavlan och att man ska resonera mycket mer kring varför man skriver som man gör, men det är första gången jag jobbar med gemensam omskrivning med den här klassen och jag ville demonstrera arbetssättet.

Såhär blev vår gemensamma omskrivning när vi var klara:

joint rewriting mr fox 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.