Instruktionsfilm

Idag gjorde jag en liten instruktionsfilm som en ”exempeltext” åt eleverna. De har valt att bli examinerade genom film. Att göra filmen tog ca. 20 minuter, jag kan verkligen rekommendera det. Den är inte perfekt, långt därifrån, men det är en förlaga som förhoppningsvis får dem att tänka att de kan göra något bättre själva. Jag använde ViTal för att läsa upp texten som jag kommer läsa detaljerat.

Innan de får göra filmer ska de göra bildmanus. Här har jag skannat in en bild och text (med skannermus) för att eleverna ska se hur enkelt man kan rita och skriva.

Bildmanus ex

Vi ska också ha en föreläsning om bildutsnitt (panoramabild, helbild, halvbild, närbild, detaljbild) samt kamerarörelser (tilt, panorering, zoom) för att eleverna ska göra bättre filmer.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Pelle Mårtenson, 27 november 2014

    Intressant! Berätta gärna lite mer om ViTal och varför du valde att använda det.

    • Monika Dolfin, 27 november 2014

      ViTal är ett program som läser upp text. Jag valde det för att de skulle slippa höra min röst…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.